Merken A-Z |  Uw Klantgegevens  |   0 Items   
  
Nederlands English Français Deutsch espanol   




Wat is Argan Olie?
Arganolie is een schaarse olie met een unieke samenstelling, die uit de vruchten van de Arganboom (Argania spinosa) wordt geperst. De traditionele manier van het maken van olie gebeurt geheel handmatig door de berbervrouwen. Eerst wordt de noot uit de uitgedroogde vrucht gehaald om vervolgens de harde buitenkant van de noot met twee stenen te kraken. Hierna worden de pitten gemalen en met water tot een brij vermengd. Door deze brij handmatig uit te persen wordt uiteindelijk de Argan olie gewonnen.

Cosmetisch gebruik:
* Arganolie is rijk aan vitamine E, dat is een anti-oxidant en anti-aging product, wat een dempend effect geeft op de rimpels.
* Is puur (of in combinatie met essentiele oli‘n) erg geschikt voor een massage of bad.
* Het kan haaruitval verminderen door uw hoofdhuid te masseren met arganolie en dit een half uur te laten intrekken.
* Vermindering van donkere vlekken, het voorkomen en beperken van striae, acne, eczeem, te verlichten brandend maagzuur: dit zijn enkele van de andere effecten van arganolie.

De olie heeft dus veel goede en gezonde eigenschappen. Arganolie bevat veel antioxidanten, beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf en verbetert de celvernieuwing. Is rijk aan vitamine E, hydraterend en revitaliserend en beschermt de huid tegen uitdroging en UV.

De olie is ook een uitstekend remedie voor acne, littekens en andere vorm van vlekken op de huid. Verder bevordert Argan olie een snellere celvernieuwing.



Wij hebben pure Argan Olie (verkrijgbaar in 100ml) en een serie huid- en haarverzorgingsproducten verrijkt met Argan Olie: